Un tânăr din Teiuş reţinut pentru furt calificat

Foto: arhiva

La data de 03.01.2014, în jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Alba Iulia au fost sesizați de către un bărbat de 48 de ani, despre faptul că în timp ce călătorea cu trenul pe ruta Vințu de Jos – Alba Iulia, a fost victima unei infracțiuni de furt, fiindu-i sustras portmoneul în care avea acte și suma de 120 lei.

Imediat după sesizare, polițiștii au procedat la efectuarea de activități investigative și de cercetare reușind în scurt timp, pe baza datelor și probelor obținute, să identifice principalul suspect al infracțiunii de furt ca fiind Florin N. de 22 ani, domiciliat în orașul Teiuș, județul Alba.

Asupra suspectului a fost găsit și portmoneul cu actele și banii părți vătămate care a fost restituit acesteia.

În cauză a fost întocmit un dosar penal și au luat față de Florin N. polițiștii au luat măsura reținerii pe bază de Ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat faptă prevăzută și pedepsită de art. 208 alin.1, 209 lit. f alin.2 lit. b din Codul Penal.

La data de 04.01.2014, suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere a arestare preventivă, procurorii luând față de Florin N. măsura obligatorii de a nu părăsii țara fără încuviințarea procurorului, pe o durata de 29 de zile.

Cercetările continuă.