Mostly cloudy

6°C

A+ R A-

Stiri din Teius

Grupul de Ac╚Ťiune Local─â ”Pe Mure╚Ö ╚Öi pe Târnave” anun╚Ť─â lansarea sesiunii 14/ 2014 pentru selec╚Ťia proiectelor în cadrul m─âsurilor:

411.3     Modernizarea exploatatiilor agricole,

411.12 Instalarea tanarului fermier

 


( 0 Voturi )

La data de 05.12.a.c., ora 02.03, prin apelul de urgen┼ú─â 112, Poli┼úia municipiului Alba Iulia a fost sesizat─â cu privire la faptul c─â în intervalul orar 00.45 - 01.00, persoane necunoscute au sustras un autoturism, care se afla parcat în curtea unei societ─â┼úi comerciale cu sediul în Alba Iulia.

Din primele cercet─âri efectuate la fa┼úa locului, echipa de cercetare a stabilit c─â autoturismul în cauz─â a fost parcat în fa┼úa punctului de acces al societ─â┼úii comerciale, cu portierele neasigurate ┼či cheile în interior.

Pentru prinderea acestuia, la nivelul Inspectoratului de Poli┼úie Jude┼úean Alba a fost declan┼čat─â, imediat, o ac┼úiune iar în jurul orei 4.00, un echipaj de poli┼úie rutier─â din cadrul Poli┼úiei municipiului Alba Iulia  a observat autoturismul sustras circulând pe strada Regimentul V Vân─âtori din municipiul Alba Iulia, pe direc┼úia Sebe┼č - Alba Iulia.

În colaborare cu celelalte echipaje de poli┼úie angrenate în ac┼úiune, s-a procedat la urm─ârirea acestuia, iar pe ┼×oseaua de Centur─â a municipiului Alba Iulia, la ie┼čire spre ora┼čul Teiu┼č, s-a reu┼čit oprirea ┼či blocarea autoturismului, conduc─âtorul auto fiind identificat în persoana lui Vasile M., de 25 de ani, din ora┼čul Teiu┼č.

În încercarea de a evita oprirea de c─âtre echipajul de poli┼úie, Vasile M. a acro┼čat echipajul de poli┼úie care îl urm─ârea, f─âr─â a provoca pagube materiale majore. Dup─â identificare acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Jude┼úean Alba în vederea recolt─ârii mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verific─ârilor efectuate s-a constatat c─â Vasile M., nu de┼úine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

UPDATE

Tân─ârul, prins in flagrant de poli┼úi┼čti la scurt timp dup─â sustragerea unui autoturism, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

În cursul zilei de 05.12.2014, pe baza probelor administrate în cauz─â, poli┼úi┼čtii de investiga┼úii criminale din cadrul Poli┼úiei municipiului Alba Iulia au emis Ordonan┼ú─â de re┼úinere prin care au dispus m─âsura re┼úinerii pentru o perioad─â de 24 de ore fa┼ú─â de Vasile M. pe care ulterior l-au prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lâng─â Judec─âtoria Alba Iulia cu propunere de punere in mi╚Öcare a ac╚Ťiunii penale si luarea m─âsurii arest─ârii preventive.

Procurorii au promovat propunerea poli┼úi┼čtilor ┼či l-au prezentat pe Vasile M. judec─âtorului de drepturi ┼či libert─â┼úi din cadrul Judec─âtoriei Alba Iulia care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiv─â pentru o perioad─â de 30 de zile, pentru s─âvâr┼čirea infrac┼úiunilor de „furt calificat” pedepsit─â de art. 228 al.1, 229 al. 1 lit. b din Codul Penal, „conducerea unui vehicul f─âr─â permis de conducere”, pedepsit─â de art. 335 al. 1 din Codul Penal ┼či „conducerea unui vehicul sub influen┼úa alcoolului” prev. de art. 336 al.1 din Codul Penal.

Tân─ârul a fost depus în Centrul de Re┼úinere ┼či Arestare Preventiv─â a Inspectoratului de Poli┼úie Jude┼úean Alba.


( 2 Voturi )

Din 3 decembrie 2014, locuitorii ora╚Öului Teiu╚Ö sunt a╚Ötepta╚Ťi la cump─âr─âturi în noul magazin Penny Market, situat pe str. Clujului nr. 82-84. Cu ocazia deschiderii, teiu╚Öenii vor fi întâmpina╚Ťi cu oferte speciale ╚Öi pre╚Ťuri accesibile pentru mai multe produse.

În magazinul Penny Market, cump─âr─âtorii se vor bucura de o gam─â variat─â de produse alimentare ╚Öi nealimentare, atât autohtone, cât ╚Öi interna╚Ťionale, cu un excelent raport calitate-pre╚Ť. În plus, ei vor g─âsi aici ╚Öi un raion de brut─ârie, de la care nu lipsesc pâinea proasp─ât─â, livrat─â zilnic de furnizorii locali, ╚Öi produsele de patiserie calde, abia scoase din cuptor.


( 1 Vot )

Penny Market ajunge ┼či la Teiu┼č

Email Imprimare

Principalii actori de pe pia┼úa discount continu─â investi┼úiile în jude┼úul Alba ┼či în 2014. Trei supermarketuri ar urma s─â fie deschise pân─â la sfâr┼čitul anului în Teiu┼č, Ocna Mure┼č ┼či Alba Iulia.

 


( 2 Voturi )

Electrica anun┼ú─â noi întreruperi temporare în furnizarea energiei electrice în mai multe localit─â┼úi din jude┼úul Alba, din cauza lucr─ârilor de mentenan┼ú─â la re┼úea, în perioada 26 – 30 mai. 
 


( 0 Voturi )

În data de 29.04.2014, ora 05:32, pe strada Clujului din ora┼čul Teiu┼č, M.D., de 53 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un microbuz, nu s-a asigurat corespunz─âtor la schimbarea direc╚Ťiei de mers prin viraj la stânga ╚Öi a intrat în coliziune cu o autoutilitar─â condus─â de T.C.I., de 25 de ani, din localitatea Ib─âne╚Öti, jude╚Ťul Mure╚Ö, care se deplasa în aceea┼či direc┼úie de mers ┼či se afla în dep─â╚Öire, în zon─â interzis─â.


( 3 Voturi )

Electrica anun┼ú─â noi întreruperi programate în furnizarea energiei electrice în Alba. Cauza acestor întreruperi sunt lucr─ârile de mentenan┼ú─â la re┼úea. În perioada 28-30 aprilie, sunt vizate mai multe localit─â╚Ťi din jude╚Ť, printre care Zlatna, Mice╚Öti, Cric─âu, Strem╚Ť ╚Öi altele. În func╚Ťie de condi╚Ťiile meteorologice, programul ar putea fi modificat.
 


( 0 Voturi )

Evalu─ârile care se fac în premier─â anul acesta la finalul claselor a II-a, a IV-a ┼či a VI-a se vor derula între 28 ┼či 30 mai pentru elevii de clasa a IV-a, între 2 ┼či 4 iunie pentru cei din clasa a II-a ┼či în 5 - 6 iunie pentru elevii de a VI-a, a anun┼úat, joi, ministrul Educa┼úiei, Remus Pricopie.

Pricopie a anun┼úat noul calendar al evalu─ârilor a┼ča cum a fost adoptat de Ministerul Educa┼úiei Na┼úionale, dup─â dezbaterile publice. Astfel, primii testa┼úi vor fi elevii de clasa a IV-a, urma┼úi de cei de a II-a ┼či apoi de cei din clasa a VI-a.

În 28 mai va avea loc proba la Limba român─â, în 29 mai - Matematic─â ┼či în 30 mai - Limba matern─â la clasa a IV-a. Evaluarea la clasa a II-a începe în 2 iunie cu proba de Limba român─â (scris ┼či citit), continu─â pe 3 iunie cu Limba matern─â (scris ┼či citit) ┼či se încheie pe 4 iunie cu proba de Matematic─â.
 


( 0 Voturi )

Începând de mâine, 25 aprilie 2014, intr─âm oficial în campania electoral─â pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în data de 25 mai. Partidele ┼či candida┼úii independen┼úi vor încerca în decursul de 30 de zile s─â îi conving─â pe cet─â┼úenii români c─â merite s─â le reprezinte ┼úara în Parlamentul European.
Noul Parlament European va avea 751 de deputa╚Ťi, care vor avea un mandat de 5 ani. România va avea 32 de reprezentan┼úi, cu unul mai pu┼úin decât în mandatul anterior, din cauza ader─ârii Croa┼úiei la Uniunea European─â. La startul campaniei electorale s-au prezentat 14 partide, o alian┼ú─â electoral─â ┼či 8 candida┼úi independen┼úi. 18 milioane de români cu drept de vot din ┼úar─â ┼či din str─âin─âtate sunt a┼čtepta┼úi la vot.
 


( 0 Voturi )

Foto: liceulteoreticteius.ro

Membrii Consiliului ┼×colar al Elevilor din  Liceul Teoretic Teiu┼č au hot─ârât ca ┼či în acest an la fel ca ┼či în ultimii 10 ani, s─â organizeze Campania “Sfintele Pa┼čti împreun─â cu cei mai s─âraci decât noi” – campanie de întrajutorare prin care colegii lor mai mici, ce provin din familii cu o situa┼úie material─â precar─â, primesc câte un pachet cadou.


( 3 Voturi )

Pagina 1 din 11

Ultimele anunturi pe Teius Online

Facebook

Vizitatori online

Avem 113 vizitatori online

Orase partenere

Autentificare