A+ R A-

Stiri din zona

Grupul de Ac╚Ťiune Local─â ”Pe Mure╚Ö ╚Öi pe Târnave” lanseaza in perioada 16.01.2015 -26.01.2015 sesiunea 1/2015 pentru selectie de proiecte in cadrul masurii:, 411.12 Instalarea tanarului fermier,

Termenul limit─â de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte 1/ 2015 este  26 ianuarie 2015, ora 16:00.


( 0 Voturi )

Grupul de Ac╚Ťiune Local─â ”Pe Mure╚Ö ╚Öi pe Târnave” anun╚Ť─â lansarea sesiunii 10/ 2014 pentru selec╚Ťia proiectelor în cadrul m─âsurilor:

411.3     Modernizarea exploatatiilor agricole,

411.12   Instalarea tanarului fermier

413.1    Renovarea satelor si echiparea teritoriului

413.2    Promovarea valorilor spatiului rural, patrimoniului material si imaterial,

421       Implementarea proiectelor de cooperare


( 0 Voturi )

Agen╚Ťia Jude╚Ťean─â de Ocupare a For╚Ťei de Munc─â(AJOFM) Alba, structur─â aServiciului Public de Ocupare (SPO) din România, deruleaz─â proiectul „3C –Calitatea Creaz─â Competen╚Ťe- Calitatea în formare Creaz─â Competen╚Ťe profesionale de nivel european pentru personalul SPO din  Regiunile Centru, Vest ╚Öi Nord-Vest”. Beneficiarii demersului sunt salaria╚Ťii structurilor SPO din Regiunile Centru, Vest ╚Öi Nord-Vest. Proiectul se deruleaz─â în parteneriat cu patru organiza╚Ťii publice ╚Öi private na╚Ťionale (AJOFM Arad, AJOFM Satu Mare,  S.C. Tobimar Construct SRL Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia) ╚Öi trei transna╚Ťionale, din Spania (Desarrollo de Estrategias Exteriores SA, Fomento de Iniciativas y Desarrollo de Actividades S.L., Servicio Público de Empleo del Principado de Asturias).

Ac╚Ťiuni interna╚Ťionale de înv─â╚Ťare


( 0 Voturi )

Întregalde folk

Email Imprimare

 

Asocia┼úia pentru Promovarea Servicilor de Turism ┼či Agrement organizeaz─â în perioada 27-29 iunie, un festival destinat iubitorilor de muzic─â folk, care se va desf─â┼čura în satul Iv─âni┼č din comuna Întregalde, Judetul Alba.

Festivalul va avea loc pe un teren întins, unde va fi amplasat─â scena ┼či unde, de asemenea, concuren┼úii ┼či invita┼úii vor putea campa. Va fi o tab─âr─â mare, unde cortul va fi casa omului pe durata celor trei zile. Tariful pentru o noapte de campare cu cortul pe locul festivalului este de 15 de lei, iar pentru trei nop┼úi, 50 de lei.


( 3 Voturi )

În data  de 21.04.2013, ora 06, 20, poli┼úi┼čtii Postului de Poli┼úie Strem┼ú au fost solicita┼úi s─â intervin─â pentru solu┼úionarea unui accident rutier f─âr─â victime, produs pe raza comunei.

Din primele cercet─âri efectuate de poli┼úi┼čtii deplasa┼úi la fa┼úa locului a rezultat c─â C.G.I., de 24 de ani, din Teiu┼č, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia ┼či a intrat în gardul unui imobil din comuna Strem┼ú.


( 2 Voturi )

 

   La data de 17.04.2013, ora 1010,  poli┼úia a fost sesizat─â prin 112, cu privire la faptul c─â, în albia râului Mure┼č, în dreptul balastierei Beldiu, se afl─â cadavrul unei persoane . La fa┼úa locului s-a deplasat echipa operativ─â din cadrul Poli┼úiei Ora╚Öului Teiu┼č ┼či personal din cadrul ISU Alba care au scos cadavrul din ap─â. La examinarea sumar─â a acestuia nu au fost descoperite urme de violen┼ú─â.


( 1 Vot )

Cioban b─âtut crunt de doi tineri

Email Imprimare

 

La data de 31.03.2013, în jurul orelor 16.45, poli┼úi┼čtii Postului de Poli┼úie Strem┼ú au fost sesiza┼úi de c─âtre un cet─â┼úean din comun─â, cu privire la faptul c─â pe o p─â╚Öune situat─â în extravilanul localit─â┼úii, în zona numit─â “La Pogor”, a fost g─âsit─â o persoan─â c─âzut─â la p─âmânt ┼či care prezint─â urmele de agresiune.

Echipa operativ─â deplasat─â la fa┼úa locului l-a identificat pe F.V.T., de 42 de ani, din comuna Ighiu, cioban, care prezenta mai multe lovituri la nivelul membrelor ┼či care le-a indicat poli┼úi┼čtilor pe principalii suspec┼úi de comiterea agresiunii, M.C.I., de 35 de ani, din Teiu┼č ┼či M.V.I., de 24 de ani, din Geoagiu de Sus.


( 3 Voturi )

 

La ini┼úiativa doamnei Adelia Muntean, profesor pentru înv─â┼ú─âmântul primar la ┼×coala Gimnazial─â ,,Pr.V.Bologa” din Geoagiu de Sus ┼či pre┼čedinta Cercului Cultural ASTRA apar┼úinând Desp─âr┼ú─âmântului ASTRA „Ioan Neagoe” Strem┼ú-Teiu┼č, a avut loc o activitate extracurricular─â cu tema „O sear─â de poveste cu ...┼či despre Mo┼č Cr─âciun’’ din cadrul proiectului „Colinde pe prispa casei”.


( 4 Voturi )

Nenorocirea s-a produs în aceast─â diminea┼ú─â (sâmb─ât─â 20 oct. 2012), pe un câmp aflat între localit─â┼úile Strem┼ú ┼či Geoagiu de Sus. Potrivit poli╚Ťi╚Ötilor care au ajuns la locul accidentului, b─ârbatul se afla ca pasager în remorc─â  iar la o denivelare a drumului, acesta s-a dezechilibrat ╚Öi a c─âzut între tractor ╚Öi atelaj, unde a fost practic zdrobit. B─ârbatul în vîrst─â de aproximativ 50 de ani era din localitatea Geoagiu ╚Öi îl ajuta pe cons─âteanul s─âu, ╚Öoferul tractorului, la muncile câmpului.


( 2 Voturi )

Un b─ârbat în vârst─â de 54 de ani, din Întregalde, Jude┼úul Alba, în ziua de 15 octombire 2012, în timp ce se afla în incinta casei acestuia, a avut o alterca┼úie cu so┼úia, în urma c─âreia, femeia a fost r─ânit─â.

În aceea┼či zi, 15.10.2012, poli┼úi┼čtii Sec┼úiei de Poli┼úie Rural─â nr. 1 Galda de Jos, au întocmit actele premerg─âtoare cercet─ârii penale sub aspectul comiterii infrac┼úiunii de lovire sau alte violen┼úe fa┼ú─â de N.I. de 54 de ani, din comuna Întregalde. Pe motivul c─â b─ârbatul a consumat alcool, în urma unei alterca┼úii, acesta a ac┼úionat cu violen┼ú─â asupra so┼úiei lui, sec┼úionându-i cu un cu┼úit lobul urechii stângi, r─ânind-o grav.


( 1 Vot )

Pagina 1 din 2

Vizitatori online

Avem 160 vizitatori online

Orase partenere