Un fotomodel devine scriitoare

Ruxandra Postatny, fosta participantă a concursului Next Top Model, organizat de creatorul de modă Cătălin Botezatu, a decis să vorbească despre experiența ei în domeniul modellingului, punând totul în filele unei cărți. Modelul numește cartea “o extensie” a gândurilor, trăirilor și sentimentelor din timpul concursului.

Alexandra Onița: Care a fost perioada în care ai început să scrii?

Ruxandra Postatny: La începutul liceului m-am apucat de scris poezii…nu foarte multe…să zicem că mi-am testat capacitățile. Nu îmi trecea prin gând și nici nu îmi doream să scriu cândva o carte.

Dar între timp a aparut experiența Next Top Model. Chiar dacă am participat timp de 5 episoade în cantonament, am învățat și am văzut multe lucruri. Altele plăcute și altele mai

puțin plăcute.

A.O.: Ai participat la concursuri de literatură?

R.P.: Nu, nu am participat la concursuri de literatură, însă de mica am avut o pasiune pentru limba și literatura română și cred că eram singura din clasă care realiza compunerile cu o mare plăcere.

A.O.: Ce gen de poezie scriai?

R.P.:Poezii romantice scriam.

A.O.:  Ce te inspira să le scrii?

R.P.: De cele mai multe ori mă inspir din propriile mele trăiri și experiente.

A.O.: Care a fost motivul pentru care te-ai decis să scrii o carte, având în vedere faptul că ai început cu poeziile?

R.P.: M-am hoărât să scriu o carte fiindcă sunt foarte multe lucruri ascunse în culisele NTM (Next Top Model). Lucruri pe care telespectatorii nu le văd din fața micilor ecrane. Consider că e dreptul multor părinți să știe la ce emisiune își lasă fetele să participe și să cunoască cu adevărat fiecare trăire pe care o are o concurentă.

În primul rând scriu cartea pentru mine. A fost o experiență care m-a ajutat să evoluez și să îmi testez limitele. Nicidecum nu fac acest lucru pentru celebritate. Scriu cartea pentru linistea mea sufletească.

A.O.: Despre ce vorbește cartea ta?

R.P.: În carte se urmărește atât evoluția mea sufletească pe parcursul cantonamentului, dar și modul în care se desfășoară întreaga experiență NTM în spatele ecranelor.

Cartea scoate la iveală multe secrete din culise, dar pune accent pe schimbările pe care le-am suferit într-un mod alert și care m-au marcat într-o manieră nedorită, timp de o bună perioada.

A.O.: Cine este personajul principal al cărții?

R.P.: Eu sunt personajul principal. Toate întâmplările sunt relatate din perspectiva mea.

A.O.: Când va fi publicată cartea?

R.P.: Încă e în lucru. Depinde de editură. Încă nu am hotărât nici numărul de exemplare care urmează să fie tipărite, însă am nevoie de sponsori care să mă ajute să duc la bun sfârsit acest proiect.

Apariția cărții va fi anunțată pe site-ul TeiusOnline, de îndată ce aceasta va fi publicată. Persoanele care vor să ajute la sponsorizarea acestei cărți, pot lua legătura cu Ruxandra, pe adresa acesteia de Facebook, Ruxandra Postatny.