O nouă înfăţişare pentru parcul CFR

     După ani de zile în care parcul CFR a avut o înfăţişare nu tocmai bună, Primăria şi Consiliul Local Teiuş, au demarat, încă de anul trecut, un proiect. Acesta avea în vedere restituirea parcului din apropierea gării din Teiuş, precum şi amenajarea acestuia cu diferite obiecte.

     Proiectul a pornit de la iniţiativa primarului Mirel Hălălai şi reprezentanţilor gării încă din anul 2012, însă, din luna aprilie a anului 2013, au început lucrările. În prima fază, a fost igienizat locul, apoi au fost curăţaţi pomii, ca mai departe, proiectul să poată continua. Iarba care avea un aspect inestetic, a fost îndepartată, iar spaţiul destinat locomotivelor şi celorlalte obiecte a fost pregătit. De asemenea a fost amenajat un parc destinat locuitorilor din Teiuş, dar şi celor care vor să viziteze viitorul parc al ceferiştilor.

     Toate obiectele au fost aduse din părţi diferite ale ţării. În momentul de faţă, este amplasată o drezină, care a fost adusă de la Secţia Linii Blaj, iar astăzi, 16.05.2013, va fi pus pe şine un automotor adus de la Braşov. Sunt aşteptate alte obiecte, printre care un vagon care va fi adus de la Sibiu şi o locomotivă, aceasta din urmă fiind adusă de la Lugoj. Marea surpriză constă în aducerea unei locomotive cu abur, dar şi un vagon care va fi destinat amenajării unei ceainării, toate aceste obiecte fiind donate.

     Parcul va fi inaugurat sâmbătă, 18.05.2013, evenimentul fiind dedicat în special ceferiştilor.