Întoarcerea la rădăcini

Primăria oraşului Teiuş, în parteneriat cu Consiliul Local Teiuş şi Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură Alba Augustin Bena organizează duminică, 09.06.2013, prima ediţie a sărbătorii „Întoarcerea la rădăcini”, zi dedicată locuitorilor din satul Beldiu.

Programul începe cu un meci de fotbal de la ora 10:00, între Voinţa Beldiu şi echipa Rapid CFR Teiuş, la ora 11:00 se primesc invitaţii, iar de la ora 11:30, se va intra la Biserica din sat pentru slujbă. De la ora 12:30, oficialităţile se vor îndrepta spre troiţa ridicată în memoria neamului eroilor din satul Beldiu; la ora 13:00 se vor acorda distincţii.

De la ora 13:20, prof. Ion Ardelean, muzeograful Dorin Giurgiu şi prof. Ioan Drăghici vor prezenta lucrarea „Monografia Beldiului”. Fosta şcoală a satului a fost transformată într-un muzeu etnografic, iar obiectele muzeului sunt donate de locuitorii acestui sat. Scurtul itinerar se face începând cu ora 14:00, iar de la ora 15:30, sunt aşteptaţi la Căminul satului toţi cei care vor să urmărească un program susţinut de către Ansamblul Cultural Augustin Bena Alba Iulia, ansamblurile folclorice ale Căminelor Culturale Stremţ şi Mihalţ, Ansamblul Folclorin Dor Teiuşan şi elevii Liceului Teoretic Teiuş.

Tinerii vor avea parte de un moment plin de distracţie de la ora 18:30 până la ora 22:00, când focul de artificii va încheia sărbătoarea.