Un tânăr din Teiuş care a furat o maşină a fost prins la scurt timp de poliţie după o urmărire ca în filme

La data de 05.12.a.c., ora 02.03, prin apelul de urgenţă 112, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că în intervalul orar 00.45 – 01.00, persoane necunoscute au sustras un autoturism, care se afla parcat în curtea unei societăţi comerciale cu sediul în Alba Iulia.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, echipa de cercetare a stabilit că autoturismul în cauză a fost parcat în faţa punctului de acces al societăţii comerciale, cu portierele neasigurate şi cheile în interior.

Pentru prinderea acestuia, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost declanşată, imediat, o acţiune iar în jurul orei 4.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia  a observat autoturismul sustras circulând pe strada Regimentul V Vânători din municipiul Alba Iulia, pe direcţia Sebeş – Alba Iulia.

În colaborare cu celelalte echipaje de poliţie angrenate în acţiune, s-a procedat la urmărirea acestuia, iar pe Şoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia, la ieşire spre oraşul Teiuş, s-a reuşit oprirea şi blocarea autoturismului, conducătorul auto fiind identificat în persoana lui Vasile M., de 25 de ani, din oraşul Teiuş.

În încercarea de a evita oprirea de către echipajul de poliţie, Vasile M. a acroşat echipajul de poliţie care îl urmărea, fără a provoca pagube materiale majore. După identificare acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că Vasile M., nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

UPDATE

Tânărul, prins in flagrant de poliţişti la scurt timp după sustragerea unui autoturism, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

În cursul zilei de 05.12.2014, pe baza probelor administrate în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au emis Ordonanţă de reţinere prin care au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de Vasile M. pe care ulterior l-au prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere in mișcare a acțiunii penale si luarea măsurii arestării preventive.

Procurorii au promovat propunerea poliţiştilor şi l-au prezentat pe Vasile M. judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat” pedepsită de art. 228 al.1, 229 al. 1 lit. b din Codul Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, pedepsită de art. 335 al. 1 din Codul Penal şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” prev. de art. 336 al.1 din Codul Penal.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.