Anchetă CNAIR după prăbușirea grinzilor unui pod pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda și rănirea unui muncitor lângă Teiuș

Incidentul petrecut miercuri pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, lângă Teiuș în care două grinzi de beton s-au prăbușit în gol, la puțin timp după ce au fost montate, a intrat în atenția Ministerului Transporturilor. Va fi constituită în regim de urgență o comisie de cercetare CNAIR pentru investigarea condițiilor în care s-a petrecut acest incident.

De asemenea un muncitor a căzut de la 5,5 metri, după ce grinzile s-au prăbușit în gol. Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 14.00, pe șantierul autostrăzii A 10 Sebeș-Turda, la podul ce se construiește peste drumul dintre Teiuș și Blaj.

Astăzi IPJ Alba a prezentat un comunicat legat de accidentul de lângă:

”La data de 29 mai 2019, în jurul orei 13.45, polițiștii din Teiuș au fost sesizați, prin 112, în legătură cu faptul că, la șantierul autostrăzii, în zona pasajului ce se construiește peste DN 14 B, s-a produs un accident în urma căruia o persoană a suferit leziuni.

Din primele cercetări efectuat de polițiști împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Munca Alba a rezultat că un muncitor, în vârstă de 28 de ani, angajat al unei societăți comerciale care execută lucrări pe șantierul autostrăzii, în timp ce executa lucrări pentru montarea unei grinzi de beton, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de 5,5 metri.

În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni, posibil ușoare și a fost transportat la spital unde a primit îngriji medicale.

În cauza a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, faptă prevăzută de art. 350 din Codul Penal.”