Cum ne-am mutat la țară și am descoperit că nu suntem deloc pregătiți să dăm blocul pe casă | Accesoriul obligatoriu într-o locuință de la țară

Iarna nu-i ca vara, nici traiul la bloc nu seamănă deloc cu traiul la casă, cu grădină și curte. Am simțit acest lucru pe pielea noastră, când am decis să lăsăm în urmă viața la bloc și să ne facem casă și curte la țară. Că, deh, în oraș nici de teren nu aveam bani, darămite de casă. Ce am descoperit, cu stupoare, încă din primele momente petrecute la noua locuință? Că habar nu avem să trăim și să ne descurcăm într-un mediu total nou.

Din apartament perfect utilat, în casă semi-finisată

În primăvara anului trecut am decis, în familie, că ne-ar fi mai bine dacă am renunța la traiul la bloc și să ne mutăm la casă, unde să avem și o mică curte, dar și o grădină. Zis și făcut. Când am văzut că nu avem bani pentru un teren în oraș, am început să căutăm în zonele limitrofe. Și am găsit un teren de poveste, la țară, deja ne și imaginam cocheta noastră căsuță. 

Un an mai târziu, adică acum, nu de multe săptămâni, ne-am văzut visul cu ochii. Căsuța noastră era gata. Sau, aproape gata.  Și, deși mai erau încă multe lucruri de pus la punct, am decis ca încet, încet să ne mutăm la casă, chiar dacă mai facem naveta și la vechiul apartament. Am zis în sinea noastră că deja e vară și cald, avem nevoie doar de utilități și, în rest cu dormitul și mâncarea ne descurcăm. Dar planul de la bloc nu se potrivește întotdeauna cu cel din târg.

Un week-end fără apă sau cum să pui pe lista de necesar un hidrofor

Primul week-end petrecut la căsuța noastră a fost prilej de bucurie. Am făcut grătare, ne-am bronzat în grădină, ce mai, ne-am relaxat. Surpriza a apărut seara când eu am intrat să fac un duș și, pe când să dau spuma jos de pe mine, la robinet nu mai curgea nici un strop de apă. Am început să strig disperată după soțul meu, care, în doar câteva momente a detectat problema: cedase pompa de apă, pe care o aveam instalată. Ce să fac eu acum? M-am spălat cu o găleată de apă adusă din fântână și, uite așa, am experimentat primul week-end la țară.

Dar știți ce am făcut imediat ce m-am îmbrăcat, înjurând printre dinți, nu? M-am pus pe căutat online hidrofoare ieftine de adâncime, ca să rezolvăm problema apei. De ce ieftine? Păi, ca să salvăm și bugetul casei, că până la toamnă, când încep copiii școala,  trebuie să avem locuința finisată și funcțională.

Nu vă mai spun că fetele au rămas nespălate în acea seară, iar a doua zi am fugit în oraș, la bloc, că acolo nu se prea ia apa. Iar dacă se ia, repede sărim cu reclamația la Compania de Apă.

Ce să nu îți lipsească din curtea casei de la țară

Poți jongla cu elementele din curte pentru a crea un mediu plăcut, frumos amenajat, o grădina liniștită și colorată. Acum, că am stabilit că hidroforul performant e esențial într-o casă, unde nu există rețea publică de apă, iată ce alte accesorii am descoperit eu că ar fi necesare într-o curte:

  • o butelie cu gaz, pentru că nu știi niciodată când se taie gazul sau rămâi fără lemne și ai avea nevoie de o flacără, măcar să fierbi un ou
  • o covată imensă, pentru momentele când rămâi fără apă, ca mine, și ți-ar prinde mai bine decât cabina de duș
  • un șezlong, ca să faci plajă liniștit, nu întins pe iarbă, unde te pișcă toate gângăniile pământului
  • un ceaun de dimensiuni mari, ca să îți poți chema toți vecinii să vă cunoașteți și împrieteniți

Voi ce sugestii aveți de alte lucruri necesare în curtea casei de la țară?

Sursa foto: shutterstock.com