Urmărire ca în filme cu un tractorist

alt

Poliţia oraşului Teiuş a avut de furcă cu şoferul unui tractor pe raza localităţii Peţelca, judeţul Alba, soferul nerespectând semnalele date de catre echipajul de poliţie, urmând ca acesta să fie oprit doar prin blocaj.

În data de 15.09.2012, în jurul orei 17:48, în timpul executării unui control rutier pe Drumul Judeţean 142 L, pe raza localităţii Peţelca, Poliţia oraşului Teiuş au efectuat regulamentar oprirea unui tractor. Soferul tractorului nu a respectat semnalului poliţistului, în cele din urmă el fiind blocat şi oprit.

În momentul solicitării documentelor, soferul tractorului a refuzat să prezinte actele, el devenind agresiv, ameninţând echipajul de poliţie. De asemenea acesta a refuzat să se supună testarii cu etilotestul. După identificarea persoanei, poliţiştii au verificat datele de baze, stabilind că M.V.M., de 51 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, Judeţul Alba, nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Întrucât emana miros de alcool, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, însă M.V.M. a refuzat să se supună recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de acesta, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de: conducere fără permis, refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei şi sfidarea organelor judiciare.  

 

 

                                                                                                            Oniţa Alexandra